илюстрация, архив: Фейсбук/Meteo Balkans Днес следобед ще се проведат заседания на областните

...
илюстрация, архив: Фейсбук/Meteo Balkans Днес следобед ще се проведат заседания на областните
Коментари Харесай

Започва оглед на щетите в село Нивянин

илюстрация, списък: Фейсбук/Meteo Balkans 

Днес следобяд ще се проведат съвещания на регионалните спешни щабове на областите Враца и Монтана, в които ще взе участие и министър председателят Николай Денков.

 

Нормализира се ситуацията в село Нивянин, където през вчерашния ден водите на река Скът се повишиха с към половин метър над сериозната точка и се разля в селото. Наводнени са изби и дворове. Днес от община Борован стартират оглед на вредите

" Критичната точка е 3,50 м някъде, беше с към 40 см над сериозната точка. Максимумът доближи 3,95 м, когато реката се разля. В момента е 2,70 м. Реката се прибира в коритото, отдръпва се от дворовете, като че ли този път, в последния миг, на ръба бяха да се повторят събитията от 2014, само че популярност Богу, Господ ни пощади ", сподели пред Българска национална телевизия кметът на с. Нивянин Николай Христов.

" Успяхме да помогнем с пясък и чували, вероятно при идване на вода в дворовете и къщите, да се спре по някакъв метод. Това успяхме, с помощта на доброволците, на кмета на селото и от наша страна - на общината. Днес ще огледаме вредите. Няма евакуирани хора, има единствено дворове, има много изби, наводнени от подпочвените води. Ще се окаже подпомагане да бъдат отводнени кой когато има потребност ", увери Илиана Донкова, зам.-кмет на община Борован.

В община Хайредин, където е в действие отчасти бедствено състояние поради нарасналото равнище на река Огоста край Хайредин и Михайлово, ситуацията също последователно се успокоява. Изградени са насипи, равнището на реката се следи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР